- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ратни војни инвалид живи без струје, али увек уз црно-белу љубав: „И када умрем навијам за Партизан“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / БН ТВПанто Малешевић
Панто Малешевић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Панто Малешевић, ратни војни инвалид из села поред Зворника, велики је навијач Партизана и каже да не пропушта ниједну утакмицу црно-белих, иако у кући у којој живи нема струје, у јако тешким условима.
Прича о Панту је обишла регион након што је откривено да је себи за живота подигао споменик на који је поред своје слике поставио и грб Партизана.
„Обавезно гледам утакмице, ја без тога не могу да живим. Немам струје, гледам код комшија. Хладно је време и тешко је, али се све може преболети уз Партизан“, наводи Панто.
Каже да нема омиљеног играча, да су сви фантастични, а за тренера Александра Станојевића наводи да је одличан.
Посебно памти мечеве против Нанта и Квинс Парк Ренџерса, када је имао прилику да гледа свој клуб на стадиону у Хумској, а ова љубав се у њему родила још од треће године живота.
„Није ме научио нико. Отац није навијао ни за кога, имао сам само рођака који је навијао за Партизан. Заволео сам и остао Партизановац.”
Панто је добио позив из клуба и прилику да добије поклон.
„Хвала вам што сте звали! И Вама и играчима и клубу! Шта год да добијем, радоваћу се, али ипак посебно ако ми пошаљете велику заставу!“
За живота је себи подигао споменик на коме се, поред његове слике, налази грб вољеног клуба, а одзвања његова реченица:
,,И када умрем навијам за Партизан!”
Причу о Панту Малешевићу људи су чули захваљујући Лазару Ристићу, који је на тај начин хтео да скрене пажњу јавности, како би помогао свом комшији.
Како истиче, он живи сам у трошној кући, без струје и основних потрепштина. Захваљујући њему и борачкој организацији, два месеца уназад прима борачку пензију која му је једва довољна за основне потребе.
Ипак, како Лазар каже, први пут је и сам морао да се увери да је Пантина љубав према Партизану стварно толико велика.
„Први пут када сам чуо, дошао сам да видим да ли стварно на споменику има грб Партизана. Пошто он живи у шуми, мало људи ту долази тако да је мало њих видело. Не воли да помогне себи, скроман је, али воли Партизан. И био гладан, није желео да тражи помоћ!“
Ристић је искористио прилику да позове све навијаче Партизана и људе великог срца да заједно донацијама помогну да се на пролеће изгради кућа, а пре тога уведе струја и уради пут до куће, како би Панту живот био лакши.
Рачун на који можете уплатити донације:
Г.Б.О. Зворник 5620090000023528
за Панта Малешевића
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала