Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Велика акција полиције: У осам градова нађено скоро 1.000 илегалних миграната

© Фото : МУПХапшње илегалних миграната у Србији
Хапшње илегалних миграната у Србији - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова, у оквиру међународне акције „Хотспот“, спровели су акцију на територијама осам полицијских управа у Србији,у циљу проналажења ирегуларних миграната и чланова организованих криминалних група који се баве њиховим кријумчарењем.
Током полицијске акције извршени детаљни претреси прихватних центара за мигранте, отворених и затворених простора на којима бораве мигранти, саопштио је МУП.
Припадници Министарства унутрашњих послова из полицијских управа Београд, Суботица, Сомбор, Кикинда, Шабац, Краљево, Врање и Нови Пазар ухапсили су седам особа због сумње да су организатори кријумчарења људи и пронашли 991 ирегуларног мигранта који ће бити пребачени у прихватне центре.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин је, заједно са помоћником директора полиције Драганом Васиљевићем, помоћником директора полиције и начелником ПУ за град Београд Веселином Милићем и републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем, присуствовао акцији спроведеној на територији београдске општине Савски венац.
Министар Вулин је рекао да је осам полицијских управа у садејству са Безбедносно- информативном агенцијом и Комесаријатом за избеглице, у оквиру међународне акције "Хотспот", борбе против илегалних миграција и борбе против кријумчарења људи, учинило све што је у складу са законом да се илегалне миграције, али на првом месту кријумчарске банде обуздају и приведу закону.
„Држава Србија неће бити паркинг за мигранте, држава Србија ће поштовати своје законе и очекује од свих да, без обзира на нашу хуманост и организованост, на првом месту поштују наше законе. Наш свакодневни живот неће и не може бити угрожен и наш свакодневни живот не може да постане жртва и предмет рада кријумчарских банди. Држава Србија ће испуњавати своје међународне обавезе, али и водити рачуна о свакодневном животу наших грађана“, поручио је министар Вулин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала