- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Заев се предомислио – остаје на функцији

© AP Photo / Boris GrdanoskiЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Македонски премијер и лидер СДСМ Зоран Заев изјавио је да ће остати на тој функцији како би помогао да се одржи парламентарна већина и евентуално је повећао.
Заев, који је након резултата локалних избора поднео оставку 31. октобра, рекао је након седнице Главног и Извршног одбора СДСМ, одржане у уторак увече, да је тај Одбор предложио да се оставка одложи, као и да је посвећен процесу очувања парламентарне већине, преноси Телма.
"Немам шта друго да додам, јер је председник Одбора саопштио одлуке и одговорио на сва питања. Важно је да се земља не враћа у прошлост свађа, како у земљи, тако и у иностранству, да угрози процес евроинтеграција, наравно да је важно јер смо и даље у времену пандемије, енергетске кризе, одговорност сваког грађанина али и политичара и даље постоји", рекао је Заев.
Он је рекао и да се нада да ће се парламентарна демократска већина стабилизовати, пре свега, јер је оријентисана ка евроатлантском путу и мултиетничком друштву као и ка одржавању добросуседских односа и позитивних реформи.
"Дани су пред нама, видећемо", рекао је Заев, а пренео Танјуг.
О политичком земљотресу који је настао у Северној Македонији након локалних избора у емисији „Пророк“ говорио је Душан Пророковић:
Зоран Заев подноси оставку на место премијера Северне Македоније после локалних избора - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2021
РЕГИОН
Зоран Заев поднео оставку на место премијера Северне Македоније
Зоран Заев - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
РЕГИОН
Да ли је Зоран Заев завршио каријеру: Kрај, али...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала