- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Желе објашњење: Пентагон забринут због руских трупа код границе са Украјином

© Sputnik / Лола ЂорђевићПрипадници оружаних снага Руске Федерације
Припадници оружаних снага Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Амерички војници са забринутошћу прате повећану концентрацију руских трупа код границе са Украјином, те би желели да Русија објасни своје намере, рекао је портпарол Пентагона Џон Кирби.

„И даље пратимо необичну војну активност унутар граница Русије, али у близини граница Украјине. И даље смо забринути због тога. Позивамо Русију да разјасни своје намере и да се придржава Минских споразума“, рекао је Кирби, истакавши да би америчке власти желеле да Москва пружи „транспарентне и искрене“ одговоре на ту тему.

Како је додао, Сједињене Америчке Државе не би желеле да дође до дестабилизације у региону.
Коментаришући изјаву портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове која је рекла да САД и НАТО формирају мултинационалну групу у Црном мору, што дестабилизује ситуацију код граница Русије, Кирби је одговорио да ће Пентагон спроводити операције онако како буде сматрао да треба.

„Спроводимо операције са савезницима из НАТО-а и, наравно, једнострано, видели сте то. Наставићемо да летимо, пловимо и делујемо у међународном ваздушном и морском простору како будемо мислили да треба... Док сада разговарамо, у Црном мору се налазе два брода америчке Ратне морнарице. Мислим да је то важан принцип за који се треба залагати“, констатовао је Кирби.

Амерички медији у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије на граници са Украјином. Са своје стране, портпарол председника Русије Дмитриј Песков рекао је да Русија премешта трупе у оквиру своје територије и по свом нахођењу. Према његовим речима, то никога не угрожава и никога не треба да брине.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
РУСИЈА
Захарова: САД и НАТО дестабилизују ситуацију на Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала