- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: ЕУ се хвата за санкциону батину

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
Москва ће реаговати ако европске власти уведу санкције „Аерофлоту“ због ситуације са избеглицама у Белорусији, изјавио је за Спутњик заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко.
„Наравно да ће уследити нека реакција. Али ми се ничему не чудимо, јер се стиче утисак да Европска унија на све међународне проблеме уместо да уђе у дијалог са онима којих се то заиста тиче, радије се одмах хвата за санкциону батину и њоме безумно млатара“, рекао је дипломата.
Према његовим речима, за решавање проблема „којих се ЕУ толико плаши” нису потребна ограничења, већ сарадња и дијалог. Санкције ће „само суштински погоршавати ситуацију и стварати препреке за саму могућност нормалног разговора“, објаснио је Грушко.
Раније је агенција Блумберг саопштила да власти Европске уније разматрају могућност увођења санкција руској авио-компанији "Аерофлот" у оквиру новог пакета санкција Белорусији у вези са мигрантском кризом на белоруско-пољској граници.
Државни гранични комитет Белорусије у понедељак је саопштио да се на границу упутила велика група избеглица, углавном Курда. Више од две хиљаде људи зауставило се испред ограде од бодљикаве живе. Пољске снаге безбедности их не пуштају и пресекле су неколико покушаја пробијања преко границе.
Литванија, Летонија и Пољска оптужиле су Минск за стварање мигрантске кризе. Белоруске власти негирају сваку умешаност у кризу. Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да Минск више неће обуздавати прилив избеглица у земље ЕУ: према његовим речима, због санкција Запада Белорусија „за то нема ни новца ни снаге“.
Руски сенатор Владимир Џабаров - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
РУСИЈА
Руски сенатор о санкцијама „Аерофлоту“: Москва би могла да затвори небо западним авио-компанијама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала