- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија нити је планирала нити планира инвазију на Украјину

© Sputnik / Иља Питалев / Уђи у базу фотографијаРуски војник
Руски војник - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
Русија не планира војну инвазију на територију Украјине, саопштио је новинарима заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.
„Нити је планирала нити планира, осим ако нас Украјина или неко други не испровоцира или ако дође у питање заштита нашег националног суверенитета“, изјавио је Пољански.
„Јер, много претњи долази од Пољске. Не заборавите америчке ратне бродове у Црном мору, који се веома провокативно понашају. Врло тешко је из дана у дан избегавати директну конфронтацију у Црном мору“, указао је он.
Како је навео, Русија има право да концентрише своје снаге где јој падне на памет – на својој територији.
Коментаришући данашњи лет руских војних авиона изнад Белорусије, он је саопштио да је у питању реакција на гомилање снага на пољско-белоруској граници.
„Ми имамо обавезе у оквиру савеза Русије и Белорусије, у оквиру ОДКБ. Ако се повећавају снаге на граници са Белорусијом, ми морамо да реагујемо“, рекао је он.
Он је објаснио да су у питању само извиђачки летови.
Амерички медији у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије на граници са Украјином. Са своје стране, портпарол председника Русије Дмитриј Песков рекао је да Русија премешта трупе у оквиру своје територије и по свом нахођењу. Према његовим речима, то никога не угрожава и никога не треба да брине.
Велики десантни брод Новочеркаск и хеликоптери Ми-8 на војним вежбама Црноморске флоте на Криму - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
РУСИЈА
Русија спремна да неутралише сваку провокацију на Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала