- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Почела трећа фаза испитивања вакцине за адолесценте

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида 19 "Спутњик лајт"
Вакцина против ковида 19 Спутњик лајт  - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
У Москви је почела трећа фаза клиничког испитивања вакцине против ковида 19 за малолетнике „Спутњик М“, у којој ће учествовати три хиљаде особа узраста од 12 до 17 година, изјавила је заменица градоначелника Москве за друштвени развој Анастасија Ракова.
Она је подсетила да су овог лета у две московске дечје болнице почеле прва и друга фаза клиничких испитивања која ће трајати годину дана.
„Прелиминарни резултати нам омогућавају да донесемо закључак о ефикасности и безбедности вакцине. На основу посматрања малолетника у прве две фазе, Истраживачки центар за епидемилогију и микробиологију ‘Гамалеја’ донео је одлуку о дози вакцине ‘Спутњик М’ за малолетна лица. Вакцинација ће се спроводити у две фазе вакцином ‘Спутњик М’ – то је иста двокомпонентна вакцина ‘Спутњик Ве’ (Sputnik V) за лица старија од 18 година, али у мањој дози – 1/5 дозе за одрасле“, објаснила је Ракова.
Крајем октобра директор Центра Александар Гинцбург изјавио је да се ускоро очекује регистрација дечје вакцине против вируса корона.
Ампуле са вакцином против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
РУСИЈА
После „Спутњика Ве“ стиже и „Спутњик М“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала