- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата одговорио Блинкену: Није Русија направила грешке 2014. него Америка и Украјина

© Sputnik / Александар Пољаков / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков одреаговао је на изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена који је упозорио Русију да не „понавља грешке из 2014. године“, рекавши да грешке тада није правила Русија, него америчке власти.

„Нисам баш разумео, какве смо ми то грешке направили 2014. године? Те године су погрешили људи који су дозволили да се догоди државни удар у Украјини и, сходно томе, администрација Сједињених Америчких Држава која је тада била на власти, а која по својој страначкој припадности није далеко од оних који су данас на власти у Вашингтону“, рекао је Рјабков.

Како је истакао, руководство у Вашингтону је „направило и наставља да прави море грешака, између осталог и на пољу развоја, тачније одсуства барем релативне стабилизације у односу са руском страном, за шта је Москва спремна“.
„Ето то су праве грешке. Неопходно је да колеге у Вашингтону пораде на грешкама“, поручио је руски дипломата.
Подсетимо, током састанка са украјинском делегацијом у америчкој престоници амерички државни секретар Ентони Блинкен упозорио је Русију да „не понавља грешке из 2014. године у Украјини“. Истовремено је додао да све провокације долазе само из Москве.
Ентони Блинкен  - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
РУСИЈА
Америка упозорава Русију да „не понавља грешке из 2014. године“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала