- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„У Европи је мало другачије...“: Американци упознали „страшног Обрадовића“ /видео/

© Фото : АБА лига / Партизан НИС / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић – тренер Партизана
Жељко Обрадовић – тренер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
Пратите нас
Познати амерички медиј „Хупсхајп“, који се претежно бави НБА кошарком, одлучио је да едукује пратиоце на друштвеним мрежама легендарним тајм-аутима тренера Партизана Жељка Обрадовића.
Кошарка у Сједињеним Америчким Државама и Европи доста се разликује, а сигурно једна од највећих диспропорција јесте у односу између тренера и највећих звезда, као и у држању тајм-аута.
Иако Европа тежи ка НБА, што нужно није увек добро, на Старом континенту и даље су све утакмице од великог значаја, те је отуд и тензија на утакмици већа, па су и реакције тренера жустрије.
У НБА ретко ћете видети да тренер током лигашког дела повиси тон на кошаркаша, такве ситуације готово да не постоје, а како Американци не прате европску кошарку, онда им је овакав видео снимак, какав је поделио „Хупсхајп“, на неки начин едукација и упознавање са кошарком на овим просторима.
Видео прилог се зове „Жељко Обрадовић је 'страшан' на тајм-аутима“, а у њему су неки чувени тајм-аути када се легендарни српски тенисер 'истреса' на кошаркаше.
Прилог садржи чувени тајм-аут на ком Обрадовић псује Ђиђија Датомеа, затим где дели лекцију Костасу Слукасу...
Занимљиво је испратити и реакције Американаца на овај видео, пошто су многи шокирани, али ту су Европљани да им објасне да је Обрадовић највећи тренер и да све што ради, ради с разлогом и поводом.
Обрадовић се ове сезоне вратио у Партизан и за сада му иде одлично, а његова екипа је тек у среду, 10. новембра доживела први пораз у сезони у свим такмичењима.
Он се догодио на гостовању Андори у Еврокупу, а током тог меча виђен је један карактеристичан тајм-аут популарног ЖОЦ-а.
Како изгледа кад Жељко Обрадовић виче на вас уверите се сами...
Звезда на погон Волтерса и Калинића славила у Задру
Богдан погађао, па заказао кад је најпотребније /видео/
Јокић уништио Хјустон, па „спустио рампу“ за победу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала