Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Додељена помоћ најугроженијим српским породицама из Штрпца

© Фото / Спутњику уступио Урош СталетовићДодељивање помоћи најугроженијим српским породицама из Штрпца
Додељивање помоћи најугроженијим српским породицама из Штрпца - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Фондација „Дајана Пауновић“ и НВО „Примо ла толеранца“ из Штрпца доделили су пакете помоћи социјално угроженим породицама у овој српској општини. Деца из ових породица добила су помоћ у виду таблет уређаја, дечје гардеробе и средстава за хигијену.
Данас смо са овим малишанима доживели и сузе и смех и радост и то је оно што даје пун смисао свему што заједнички радимо како бисмо им омогућили будућност коју заслужују", изјавила је Дајана Пауновић, оснивач истоимене фондације.
Поред Фондације и организације „Примо ла толеранца“, акцију су помогли компанија „Комтрејд“ из Београда која је донирала таблете за најугроженију децу са овог подручја, као и Центар за социјални рад чији су представници помогли у одабиру породица којима је помоћ најпотребнија.
„Посебно нам је задовољство што смо овој деци омогућили да добију оно што им је неопходно, укључујући и опрему за ИТ описмењавање, што ће бар мало допринети њиховом укупном образовању и побољшању шанси за срећнију будућност коју заслужују", истакла је Пауновићева.
Приликом посете угроженим српским породицама Снежана Савић испред НВО „Примо ла толеранца“ поручила је да је ово тек почетак заједничких акција ових партнерских организација.
Чланови породица које су добиле пакете нису крили радост и задовољство због посете, а донатори су поручили да су сузе-радоснице неке од деце довољна сатисфакција да убудуће још више раде када је у питању помоћ социјално угроженим породицама на Косову и Метохији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала