- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Крим упозорио НАТО: Не заносите се на Црном мору

CC BY 2.0 / MC1 Justin Stumberg / U.S. Navy / Амерички разарач "Портер" и командни брод америчке морнарице "Маунт Витни" на Црном мору
Амерички разарач Портер и командни брод америчке морнарице Маунт Витни на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Заменик председавајућег кримског парламента Владимир Бобков позвао је земље НАТО-а да се не заносе у Црном мору организовањем провокација са приближавањем обалама Крима.
„Наставља се пракса приближавања нашим границама. И ту постоје два аспекта. Први је војни, када власти страних држава почињу да се заносе, вероватно заборављајући до каквих последица по цео свет могу да доведу глобални сукоби. Таква приближавања нашим границама немају никакву перспективу. Стране државе искушавају снагу Русије, колико је озбиљно спремна да штити свој територијални интегритет, извиђају, али граница Руске Федерације је добро заштићена“, рекао је Бобков за Спутњик.
Према његовом мишљењу, појачавање војне активности земаља НАТО-а код обала Крима није случајно, будући да је полуострво стратешки важан регион.
„Други аспект је политички. Он се може схватити много јасније. Сваки пут када се приближавају границама Крима, наши противници покушавају да подсете да не признају статус полуострва, да се не приближавају територији Руске Федерације, већ територији друге државе која из све снаге покушава да уђе у НАТО. И свему овоме неће скоро бити крај, пошто је у западним земљама на власт дошла генерација политичара која није васпитана на трагедијама рата из прошлог века“, објаснио је политичар.
Министарство одбране Русије саопштило је раније да се на Црном мору повећавају војна дејства Сједињених Америчких Држава и њених савезника у НАТО-у. Такође је наведено да је у четвртак извиђачки авион РЦ-135 британског ратног ваздухопловства покушао да се приближи граници југозападно од Крима, због чега је у ваздух подигнут руски ловац Су-30.
Велики десантни брод Новочеркаск и хеликоптери Ми-8 на војним вежбама Црноморске флоте на Криму - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
РУСИЈА
Русија спремна да неутралише сваку провокацију на Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала