- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Речено – учињено: „Гаспром“ ће премашити план транзита гаса преко Украјине

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЛого компаније "Гаспром" на Петербуршком међународном економском форуму
Лого компаније Гаспром на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
Пратите нас
Руска компанија „Гаспром“ реализује план испоруке гаса у европска подземна складишта, рекао је шеф компаније Алексеј Милер.

„'Гаспром' је усвојио план испоруке гаса у европска подземна складишта и тренутно га реализује. Користе се различите руте за транспорт гаса, између осталог, и преко територије Украјине. Премашићемо наше обавезе из транзитног споразума са Украјином ове године. Речено – учињено“, рекао је Милер, наводи се на званичном налогу компаније на Телеграму.

Важећи споразум о транзиту гаса између Русије и Украјине, склопљен на пет година, предвиђа транзит од по 40 милијарди кубних метара гаса годишње у периоду до 2024. године.
„Гаспром“ је 9. новембра саопштио да је одобрио и почео да реализује план испоруке гаса у европска подземна складишта за новембар, након што је завршено пумпање гаса у руска складишта. Раније је руски лидер Владимир Путин наложио компанији да повећа испоруке гаса у складишта Аустрије и Немачке, где „Гаспром“ има пет подземних складишта гаса.
Гасно чвориште компаније Гаспром - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
РУСИЈА
„Гаспром“ повећао транзит гаса у ЕУ преко Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала