- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британски ловци се приближили руским бомбардерима на свега неколико десетина метара

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање високопрецизне авијационе крстареће ракете са стратешког носача ракета Ту-160
Лансирање високопрецизне авијационе крстареће ракете са стратешког носача ракета Ту-160 - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Британски ловци су пратили два руска стратешка бомбардера Ту-160 док су изводили планирани лет изнад Баренцовог, Норвешког и Северног мора, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како се наводи, руски бомбардери су летети изнад неутралних вода.
„У одређеним фазама руте, руске стратешке носаче ракета пратили су ловци Eurofighter Typhoon, Ратног ваздухопловства Велике Британије“, саопштили су у војсци.
На видеу који је снимљен из кабине Ту-160, види се како британски ловци лете паралелно са руским бомбардерима, на врло малој раздаљини. У једном тренутку дистанца међу њима није била виша од неколико десетина метара.
Како се наводи, „у пратњи ловаца су били авиони МиГ-31, Северне флоте. На снимку се види да су били наоружани ракетама класе „ваздух-ваздух“ Р-33.
Дужина лета руских бомбардера износила је око 15 сати. Посаде су у ваздуху пуниле гориво.
Како се наглашава, авијација далеког домета редовно изводи летове изнад неутралних вода Арктика, Атлантика, Црног и Балтичког мора, као и Пацифика – све у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала