- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Док је Запад на одмору“: У Кијеву стрепе од „напада“ Русије

© Војска СрбијеВојна вежба "Словенско братство 2016"
Војна вежба Словенско братство 2016 - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Маневри Русије и Белорусије код граница са Европском унијом представљају озбиљну опасност за Кијев, изјавио је саветник шефа кабинета председника Украјине Алексеј Арестович за Јутјуб канал „Политека“.
Према његовим речима, Москва и Минск својим акцијама одсецају Украјину од НАТО-а, стога западне земље неће успети да брзо одговоре на оно што се дешава. Арестович сматра да ће до ескалације доћи брже него што се чини.

„Мислим да је реалан термин католички Божић када ће Запад бити на одмору и када ће бити веома тешко да се окупи и донесе одлуку... Напад ће највероватније бити усмерен на Дњепар. Са Крима на Енергодар, а са севера на Черкаси и на Дњепар“, тврди Арестович.

Како је додао, „циљ напада биће стварање политичке кризе у Кијеву, свргавање председника Украјине Владимира Зеленског и формирање марионетске владе“.
Раније је „Блумберг“ пренео да су амерички званичници саопштили колегама из ЕУ да страхују због тога што Русија наводно може размотрити могућност „инвазије“ на Украјину. Руски председник Владимир Путин рекао је да су те изјаве „алармантне“.
Војне вежбе Украјине и земаља НАТО-а  - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
РУСИЈА
Упозорење за Запад: Хушкањем Украјине против Русије ризикује се прелазак црвене линије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала