- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривено зашто је Русија изабрала Србина

© Sputnik / Антон ДенисовСрпски тренер Зоран Лукић
Српски тренер Зоран Лукић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Андреј Кириленко, легенда руске кошарке и председник Кошаркашког савеза Русије објаснио је зашто је Зоран Лукић изабран за селектора мушке сениорске репрезентације.
Српски тренер који већ годинама ради у Русији добио је велику част и именован је за селектора.
Кириленко је већ задовољан његовим радом, односно приступом који је заузео по преузимању позиције.
„Они који су на списку ће доћи. Зоран је преузео цео процес преговора са клубовима, тренерима и играчима лично. Исправно је када тренер директно комуницира са сваким играчем, дефинише улоге, чини да свима буде јасно колико су битни“, навео је Кириленко.
Кандидат за селекторску позицију био је Сергеј Базаревич, бивши селектор, који је у изјавама деловао разочарано што је Лукић добио предност.
Зоран Лукић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СПОРТ
„Прихватио бих само Русију и Србију“
„Могу да се замислим у његовој улози, провели смо пет година заједно, прошли смо кроз многе турнире, никада његова преданост није била упитна. Промена тренера је увек непријатна, али је тим морао да има нови импулс. То треба да буде појава Зорана Лукића“.
Криленко је открио да је имао шест кандидата за селекторе.
„Нису ту били само Лукић и Базаревич. Неки су отпали због различитих разлога, због клубова, рестрикција у вези са пандемијом, неки једноставно нису били спремни. Базаревич је имао предност, али...“
Русија није успела да се пласира на претходне Олимпијске игре, резултати у Сплиту су били лоши и време је било за промену.
„Тај турнир је имао улогу у смени, али не и пресудну. То је била комбинација фактора, начин развоја тима се променио, раније су ту били ветерани, покушавали смо да одемо на сва такмичења. Базаревич је то добро радио, ослонио се на искусне играче, али је сада време да се екипа подмлади. Корак по корак“, истакао је Кириленко.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала