- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Побуна у америчкој Националној гарди: Генерал против обавезне вакцинације војника

© Flickr / The National GuardАмеричика Национална гарда
Америчика Национална гарда - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Бригадни генерал Томас Манчино обавестио је војнике Националне гарде под његовом командом у Оклахоми да могу без икаквих последица да игноришу пропис Министарства одбране за вакцину против ковида 19.
Манчино је ове недеље објавио свој антимандатни меморандум након што га је гувернер Кевин Стит – републиканац који је претходно осудио пропис о обавезној вакцинацији за војно особље – именовао на своју позицију генералног ађутанта задуженог за 10.000 војника Националне гарде.
У допису новоименованог команданта Националне гарде Оклахоме наводи се да „неће бити предузете никакве негативне административне или правне радње“ против војника који су одбили да се вакцинишу.
Пропис обавезне вакцинације за америчко војно особље део је ширих прописа које намеће администрација Џоа Бајдена. Председник САД се тренутно суочава са законским препрекама у покушају да спроведе тај пропис за приватне послодавце са 100 или више запослених, али већина државних службеника се суочава са роковима током зиме и могли би да изгубе посао ако одлуче да се не вакцинишу.
Потпуковник Џеф Леглер, портпарол Националне гарде Оклахоме, објаснио је да Манчиново писмо омогућава трупама Националне гарде да наставе да служе својој држави без „страха“ да ће изгубити своје позиције. Међутим, те трупе би се могле суочити са последицама ако треба да похађају обавезну војну школу или ако буду позване по савезном наређењу.
„Заштита“ коју меморандум пружа, рекао је Леглер, функционише само „док су они унутар државних граница“, пише РТ.
Рокови за војне родове варирају, али већина мора да се вакцинише до Нове године. Трупе Националне гарде морају бити потпуно вакцинисане до јуна следеће године. Виши званичник из гарде у Оклахоми рекао је за Вашингтон пост да је недавно спроведено истраживање показало да 13 одсто војника није вољно да добије вакцину.
Американские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СВЕТ
Апелациони суд у Америци наложио: Обуставити до даљег примену одлукe о обавезној вакцинацији
Вакцина против вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
СВЕТ
Тужба 11 америчких држава против наредбе о обавезној вакцинацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала