- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Спутњик сазнаје какав ће бити нови јединствени руски систем С-550

© Sputnik / Максим БлиновПротивавионски ракетни систем С-400 "Тријумф" на полигону Ашулук
Противавионски ракетни систем С-400 Тријумф на полигону Ашулук - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Нови противваздушни ракетни систем С-550 који се прави на бази С-500 „Прометеј“, биће први у свету мобилни специјализовани систем противваздушне одбране и противкосмичке одбране који може да обара интерконтиненталне балистичке ракете, саопштили су Спутњику извори у војној индустрији.

„Нови мобилни систем се прави, као верзија противваздушног ракетног система С-500 и биће специјализован за задатке противракетне и противкосмичке одбране. Он ће моћи да пресреће борбене блокове балистичких ракета различитих домета, пре свих, интерконтиненталних. Поред тога, поседоваће више средстава за напад из свемира, него што имају С-400, С-500 и амерички системи ПРО- THAAD и Aegis с ракетами SM-3Block llB“, рекао је извор Спутњика.

Радови на овом систему су у поодмаклој фази.
Министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је током састанка војног врха 9. Новембра да Русија ради на новом систему С-550, али није навео друге детаље.
У овом тренутку, руска и америчка војска поседују специјализоване системе ПРО који могу са великом прецизношћу да оборе интерконтиненталне балистичке ракете, али су стационарног типа.
Противавионски ракетни систем Панцир С - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
РУСИЈА
Русија прави нови ракетни систем С-550
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала