- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Борис Субашић: Човек није створен да живи без изазова

Пратите нас
Новинар и публициста Борис Субашић у емисије „Док aнђели спавају“ аутора Марине Рајевић Савић говорио је о својој новој књизи о Светој земљи „Иди за собом“. Субашић приповеда о местима које је походио на том путу, али и српском присуству на тим стазама.
Гост емисије говори о мистеријама и тајнама, односу према Богу, и човековом путу спознаје. Како истиче, човек себе најбоље спозна у оштрим условима , у „условима изазова кад немате неки ослонац осим самог себе и Бога“.

Човек није створен да живи без изазова

„Има једна сјајна изрека која каже: нема атеиста у рову и морском валовима. Ствар је у томе да ли гледате око себе шта вам Он то шаље или гледате само у себе. Није човек створен да живи без изазова. Човек је створен да гледа око себе и да тражи Бога у себи,“ верује Субашић.
Говорећи о путевима којима је ходао Исус Христ, Субашић објашњава да је најстарије Јеванђеље које није канонско, али се код нас православаца поштује, Томино Јеванђеље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала