- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Авдија поново одушевио Американце /видео/

© AP Photo / Nick WassДени Авдија, лево, у дуелу са Немањом Бјелицом
Дени Авдија, лево, у дуелу са Немањом Бјелицом - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Претходне ноћи у НБА лиги нису играли српски кошаркаши, али је Дени Авдија имао веома запажену улогу у победи Вашингтон Визардса против Орландо Меџика.
Дени Авдија, син прослављеног кошаркаша Црвене звезде Зуфера Авдије, добија све више поверења од тренера Веса Анселда и у другој години у НБА све се више пише о његовом доприносу на терену.
Статистички Авдија нема двоцифрене бројке, није нити најбољи поентер, нити асистент екипе, али ствари које ради за време док је на паркету су од великог значаја за Визардсе.
То је показао и против Орландо Меџика, пошто је за само 18 минута на терену имао осам поена (3/4 из игре), шест скокова, асистенцију, украдену лопту и блокаду.
На све то Дени је имао најбољи +/- у екипи (+22), што значи да је са њим на терену Вашингтон био у плусу 22 поена, што је још импресивније када се погледа коначан резултат утакмице – 104:92.
„За тако младог играча јако доприноси нашој игри. Сјајно чува играче, потцењен је скакач... Игра на прави начин“, рекао је Кајл Кузма, саиграч Авдије из Визардса.
Авдија има један од најбољих дефанзивних рејтинга у лиги, а с обзиром да има само 20 година, нема сумње да ће напредовати и офанзивно, те да ће једног дана бити звезда у НБА.
Однео је заставу Србије у Вашингтон и показао се Америци – чак и против „чудовишта“ /видео/
Утакмица сезоне Филипа Петрушева
Дончић и Јокић исте вечери исписали историју – уз један заједнички детаљ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала