- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Један од 233 покушаја да уђу у ЕУ: Група миграната успела да пређе из Белорусије у Пољску

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаМигранти на граници Пољске и Белорусије
Мигранти на граници Пољске и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Око 50 миграната пробило се из Белорусије на територију Пољске, полиција је ухапсила 22 особе, саопштила је полиција Подљаског војводства.
„Синоћ, у подручју Стажина у Пољској, насилно је упало око 50 особа. У потрази за мигрантима који су незаконито прешли границу учествовао је 21 полицајац, као и војска и припадници Пограничне службе. Полиција је ухапсила 22 држављана Ирака“, наводи се у саопштењу.
Полицајци су нагласили да мигранти често бацају камење на полицију.
„У подручју Колоније Клуковичи, приликом покушаја да насилно пређу границу, нападнута је полиција. Каменом је погођен полицајац у шлем. Ударац је био толико јак да је шлем који је штитио главу полицајца - оштећен“, наводи се у саопштењу.
Полиција је саопштила да су у протекла 24 часа ухапшене четири особе – двојица Грузина, држављанин Пољске и Сирије – који су превезли 13 миграната.
Према подацима граничара, последњих дана забележен је 233 покушај миграната да пређу белоруско-пољску границу.
Криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се упутили мигранти, нагло се заоштрила 8. новембра. Неколико хиљада људи је дошло на белоруско-пољску границу и не напушта пограничну зону. Неки су чак пробали и силом да уђу на територију Пољске. Европске државе оптужују Минска да намерно појачава кризу и прете санкцијама. Председник Белорусије Александар Лукашенко им одговара да су оне криве за ову ситуацију.
Ситуација на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
РУСИЈА
Напред не дају, назад немају куд: Ситуација на белоруско-пољској граници из угла избеглице /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала