- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Кијев добио 80 тона муниције од Вашингтона

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗаставе Украјине и САД на војним вежбама у Лавовској области
Заставе Украјине и САД на војним вежбама у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Украјина је у недељу добила 80 тона муниције од Сједињених Америчких Држава, саопштила је прес служба америчке амбасаде у Кијеву.
„Украјина је од Сједињених Америчких Држава добила приближно 80 тона муниције. Ово је била четврта испорука САД у оквиру додатне помоћи од 60 милиона долара коју је председник (Џореф) Бајден послао Украјини у августу, демонстрирајући америчку посвећеност успеху стабилне, демократске и слободне Украјине“, наводи се у саопштењу амбасаде на Твитеру.
Раније је амерички министар одбране Лојд Остин изјавио да је Вашингтон од 2014. године издвојио више од 2,5 милијарди долара за подршку оружаним снагама Украјине. Он је такође рекао да је Бајден одобрио нови пакет војне помоћи Украјини у износу од 60 милиона долара, укључујући испоруку преносивих противтенковских ракетних система „Џавелин“. Испоруке оружја Кијеву, укључујући и „Џавелине“, одобрила је америчка администрација 2017. године за време Доналда Трампа. Претходна администрација Барака Обаме одбила је то да учини, упркос поновљеним захтевима украјинске стране.
Украјински тенкисти на војним вежбама америчких снага у Европи и немачке армије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
РУСИЈА
Руски амбасадор: Планови Вашингтона за испоруку оружја Кијеву погоршаће ситуацију у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала