- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Највећи – како је Коби Брајант од шест направио 500 милиона /фото/

© AFP 2023 / CHRIS DELMASКоби Брајант – један од најбољих кошаркаша свих времена
Коби Брајант – један од најбољих кошаркаша свих времена - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Коби Брајант, један од најбољих кошаркаша свих времена, донео је ових дана породици око пола милијарде долара, упркос томе што је пре скоро две године преминуо у паду хеликоптера.
Прослављени америчких кошаркаш погинуо је 26. јануара 2020. године у несрећи у којој је живот изгубило још девето људи међу којима је била и његова ћерка Ђиђи.
Многи и данас не могу да се опораве од губитка легенде кошарке, а информација да је због његове инвестиције из 2014. године породица Брајант данас инкасирала око 500 милиона долара, још више га је подигла у очима заљубљеника у спорт.

О чему се тачно ради?

Пре десет година бизнисмени Мајк Репол и Ленс Колинс основали су бренд „Бодиармор“ који се бавио производњом спортских пића.
План је био да направе нешто иновативно, пиће које ће бити здравије од свих осталих на тржишту, пошто су видели да постаје тренд да спортисти искључиво пију пића која су обогаћена многим витамина.
Уложили своје постојеће знање и направили су бренд који су спортисти масовно почели да користе. Такође, знали су да ће довођењем познатог лица још више привући остале, и ту је у причу упао Коби Брајант.
Легендарни кошаркаш пре седам година купио је један део компаније за шест милиона долара и након тога многи познати амерички и светски спортисти почели су да се придружују овом бренду.
Наоми Осака (тенис), Ендру Лак (НФЛ), Бејкер Мејфилд (НФЛ), Мајк Траут (Бејзбол), Роб Гронковски (НФЛ) и Клеј Томспон (НБА) били су само неки од познатих спортиста који су били заштитна лица „Бодиармора“.
Брајант је био свега тога као један од мањинских власника, а седам година касније само на основу тога што је „Бодиармор“ продат Кока-коли за 5,6 милијарди долара.
То значи да ће Брајантова фамилија инкасирати око 500.000.000 долара, што је скоро дупло у односу на суму колико је зарадио од НБА уговора (323 милиона).
Коби је нажалост покојни, а ово је само још један доказ колико је био свестран и колико је одскакао од класичног калупа НБА кошаркаша који углавном банкротирају након што заврше професионалну каријеру.
Милиони га неће вратити породици, супрузи, деци, али за живота се побринуо да имају и више него што је потребно да би били успешни у својим каријерама.
Јокић је урадио то поново, али је Денвер нокаутиран /видео/
Човић упутио упозорење и Европи и бившој Југославији
Дончић са „паркинга“ решио драму /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала