- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Људи, је л' сте ви нормални?“: Митровић открио Пиксијеве речи огрнут заставом Србије

© AFP 2023 / PATRICIA DE MELO MOREIRAАлександар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Александар Митровић, херој репрезентације Србије који је постигао победоносни гол против Португалије, прокоментарисао је пласман на Светско првенство и открио речи селектора Драгана Стојковића Пиксија по повратку у свлачионицу.
Митровић је ушао у другом полувремену, а на крају у 90. минуту, упркос проблему са којим се суочио пред почетак утакмице, постигао одлучујући погодак.
Најбољи стрелац у историји наше репрезентације је похвалио саиграче и атмосферу која је створена у табору Орлова.
„Јесте, ја сам дао гол, али стварно екипа и атмосфера коју имамо је нешто феноменално. И селектор, људи који раде у Савезу и око Савеза, навијачи... Створили смо нешто невероватно. Ја се не сећам да је некада овако било у репрезентацији, а на нама је да ово одржавамо и да направимо нешто ново“, рекао је Митровић, огрнут заставом Србије током интервјуа, и додао:

„Ова екипа је спремна за чуда. Као што нам је селектор рекао када је ушао у свлачионицу: 'Људи је л' сте ви нормални?'. Идемо да играмо фудбал, па да видимо докле можемо да догурамо“.

Драган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
СПОРТ
Пикси једном реченицом распалио атмосферу у свлачионици /видео/
Србији ће ово бити друго Светско првенство заредом, након Мундијала у Русији 2018.
„Ово је друго СП за редом. Не знам шта бих рекао да опишем. Не могу да нађем речи да опишем срећу, радост, понос и све ове ствари које осећам. И плакао бих и смејао бих се, све ми је помешано. Невероватан осећај. Једна велика победа, мислим да смо остварили пласман са једном великом дебелом тачком. Да смо дошли овде да играмо фудбал, били смо бољи у сваком смислу те речи, надиграли смо Португалију и на крају заслужено славили“, објаснио је Митрогол.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
СПОРТ
Лисабон је видео ко је Александар Велики! /видео/
Орлови су доживели срцепарајући неуспех у квалификацијама за Европско првенство, када су прошле године изгубили од Шкотске након што је Митровић промашио пенал.
„Вратило се за све, за Шкотску и за све. када си поштен када радиш вредно када си искрен и трудиш се, увек се све врати, питање је само времена. Селектор је веровао у нас, играли смо са великим самопоуздањем. Сви смо пресрећни због нас, али још више због целе нације. Знамо колико смо среће и радости донели нашем народу“.
Митровић је истакао да примљен гол у другом минуту није пореметио његове саиграче.
„Пре утакмице смо причали, шта год да се деси, ми знамо шта хоћемо, имамо 90 минута. И прву утакмицу против њих смо надокнадили 2:0, веровали смо у нас и што је најбитније издоминирали смо 90 минута“, подвукао је нападач Фулама.
Пукни зоро орило се у свлачионици Орлова
Италијан оштетио Србију, Пиксија „частио“ жутим /видео/
Кустурица у Лисабону бодри Србију! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала