- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вакцинација "Спутњиком Лајт" сваких пола године - најбоља заштита од короне

© Фото : Пресс-служба НИИ эпидемиологии и микробиологии им. Н.Ф. Гамалеи / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида "Спутњик лајт"
Вакцина против ковида Спутњик лајт - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
У условима ширења делта-соја потребно је вршити ревакцинацију „Спутњиком Лајт“ једном у пола године, саопштио је Спутњику директор национално-истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ Александар Гинцбург.
Према речима Гизцбурга, ревакцинација је врло важна.
„Ревакцинација „Спутњиком Лајт“, по мом мишљењу, у ситуацији када се појављују нови сојеви, заиста је неопходна једном у шест месеци. Ако буде још неки сој - видећемо, да ли ће он имати неке друге особине“, рекао је руски научник.
Он је објаснио да се сваких пола године код човека смањује ниво антитела на све стране антигене, ако није у сталном контакту са њима.
Раније истраживање центра „Гамалеја“ засновано на 28.000 лица у Москви која су вакцинисана једнокомпонентном вакцином „Спутњик Лајт“ показало је да је ефикасност вакцине 70 одсто против „делта“ соја вируса корона три месеца након вакцинације. Притом, ефикасност вакцине као „појачивача“ других вакцина износи преко 83 одсто против заразе и преко 94 одсто против хоспитализације.
Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
РУСИЈА
Песков: Примио сам вакцину Спутњик лајт, а Путин ће сам рећи о ревакцинацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала