- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о претњи украјинске војске да ће пуцати на мигранте: Украјина није Русија, већ Европа

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаМигранти на граници Пољске и Белорусије
Мигранти на граници Пољске и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Украјина није Русија, већ Европа, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поводом најаве украјинске војске да ће ликвидирати мигранте уколико покушају да дођу на њену територију.
„Научили су да уништавају. Извештили су се. Тако је, Украјина није Русија, већ је Европа“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.
Прес-служба 61. засебне пешадијске јегерске бригаде Оружаних снага Украјине саопштила је раније да би њихова војска могла да ликвидира мигранте на белоруској граници, као и друга лица која би могла да се преруше у мигранте, уколико покушају да уђу на украјинску територију.
Нешто касније су припадници 61. бригаде демантовали наводе да ће отворити ватру на мигранте и прецизирали да се то односи на лица која би могла да се лажно представљају као мигранти.
Претходно је секретар Савета за безбедност и одбрану Украјине (СНБО) Алексеј Данилов одговорио на предлог немачког експерта да се нелегални мигранти из Белорусије пребаце у Украјину, предложивши немачким посланицима да их воде својој кући.
Криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се упутили мигранти, нагло се заоштрила 8. новембра. Неколико хиљада људи је дошло на белоруско-пољску границу и не напушта пограничну зону. Неки су чак пробали и силом да уђу на територију Пољске. Европске државе оптужују Минск да намерно појачава кризу и прете санкцијама. Председник Белорусије Александар Лукашенко им је одговорио да су оне криве за ову ситуацију - због њихових поступака људи беже од рата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала