- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Све је спремно за дуго ишчекивани дерби – Звезда или Партизан?

© Sputnik / Приватна архиваПионир пре почетка меча КК Црвена звезда и КК Будућност
Пионир пре почетка меча КК Црвена звезда и КК Будућност - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
Пратите нас
Тренери кошаркаша Црвене звезде и Партизана, Дејан Радоњић и Жељко Обрадовић, изнели су утиске пред први „вечити“ дерби у сезони.
Црвена звезда дочекује Партизан у недељу од 19 часова у дворани „Александар Николић“ у осмом колу АБА лиге.
То ће бити први од много дербија у новој сезони, а спортска тензија пред меч је на високом нивоу због добре форме обе екипе.
„Сви јако добро знамо шта носе утакмице Црвене звезде и Партизана, те утакмице имају своју специфичност. Без обзира што је тек почетак сезоне и што се у новембру не играју најважнији мечеви, увек је битно добро играти против Партизана“, истакао је Радоњић.
„Утакмица која није као нека друга. Специјална је, ривалство између Звезде и Партизана је опште познато. То је утакмица која се коментарише не само у Београду и Србији, него у целој Европи. Мислим да је добро за кошарку и за све људе који воле кошарку. Надам се да ће сутра бити лепа утакмица и да ће све бити на нивоу на којем би сви желели да буде“, изјавио је Обрадовић.
У досадашњих седам кола регионалног првенства, црно-бели немају пораз, док су црвено-бели претрпели један. Овај дуел ће, потенцијално, имати тежину у одређивању домаћинства пред почетак плеј-офа, односно борбу за прво место на табели.
„Партизан је у овом тренутку без пораза и први је на табели. Ми дочекујемо ову утакмицу у жестоком ритму у којем играмо наше мечеве, као и након велике потрошње после утакмице са АСВЕЛ-ом, која је произвела да је више играча изашло из ње са последицама, тако да смо покушали да искористимо ово време да се на најбољи могући начин опоравимо, будемо што спремнији и одиграмо добар меч у недељу“, додао је Радоњић.
„Желимо да буде спортски, достојанствено. Ми ћемо урадити све са наше стране да тако и буде. Пробали смо да се припремимо на најбољи могући начин, свесни смо квалитета које Црвена звезда има, али пробаћемо да дамо све од себе у тој утакмици. Да видимо колико у овом тренутку можемо да се носимо са једном евролигашком екипом“, јасан је популарни ЖОЦ.
Утакмицу између „вечитих“ ривала моћи ћете да пратите уживо путем текстуалног преноса Спутњика, у недељу од 19 часова.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Сва лепота српске кошарке кроз неколико урлика /видео/
Ђорђевић сурово искрен после дебакла: Не памтим ово
„Не ударамо с леђа, одгојени смо другачије“ – браћа Морис ухваћена у лажи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала