- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус о „растројству“, Хрват у сузама

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаРуски фудбалери
Руски фудбалери - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Невероватан расплет имао је меч у Сплиту на Пољуду после којег су Хрвати захваљујући аутоголу Кудријашева победили Русију и пласирали се на Мундијал у Катару. Селектор „Зборнаја команде“ Валери Карпин поручио је да су играчи ван себе, док је с друге стране Златко Далић са сузама радосницама ушао у историју хрватског репрезентативног фудбала.
Златко Далић је први селектор у историји Хрватске који ће имати прилику да на три велика такмичења води национални тим, с обзиром на то да су Мирослав Ћиро Блажевић и Славен Билић по два пута водили екипу на завршним турнирима.
После сребра на Мундијалу у Русији 2018. године и Европског првенства 2021. године, Далић је сада на Пољуду изборио пласман у Катар наредне године и није могао да сакрије сузе.
Фудбалска репрезентација Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
СПОРТ
Шок у потопљеном Сплиту – Русија победила себе и послала Хрватску у Катар!
Радоснице на Далићевом лицу, еуфорија читаве Хрватске, а туга Руса који су трагично аутоголом Кудријашева пали у том 81. минуту на киши окупаном сплитском Пољуду.
Никоме из табора Русије није било до приче после таквог епилога, али је пред новинаре морао селектор Валери Карпин који је доживео први пораз, онда када је било најважније и најпотребније.
"Бранили смо се, то је истина. Говорили смо да ће једна екипа играти колико јој друга допусти. Нама Хрватска није допустила да играмо нападачки фудбал. Они су доминирали, а нама је остало да видимо због чега је дошло до овога. Руској репрезентацији се догодило да није успела да се састави са лоптом. Не може да се догоди да се бранимо свих 90 минута, као да код играча није било одговорности да преузму лопту и да почну да играју. И тада се догодио рикошет после којег смо примили гол. Хрвати су правили невероватан пресинг", биле су прве речи Карпина.
На питање како се осећа трагичар Фјодор Кудријашев, селектор Русије је одговорио:
"Наравно да је растројен и да су га сви саиграчи подржали. Свакоме може да сае догоди да му се лопда одбије од колено и да уђе у гол. Сви репрезентативци су изван себе, атмосфера је очајна тренутно", искрено је поручио Валери Карпин.
Али, такав је фудбал у томе лежи тај његов феном да се на крају увек једни радују док други тугују.
Чудо у Лисабону – Србија је на Светском првенству!
„Људи, је л' сте ви нормални?“: Митровић открио Пиксијеве речи огрнут заставом Србије
Срби славе – уз чувену песму о Митровићу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала