- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Лукашенко и Меркелова разговарали о мигрантској кризи

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаМигранти на белоруско-пољској граници
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко разговарао је телефоном са в. д. немачког канцелара Ангелом Меркел о мигрантској кризи на граници Белорусије са земљама ЕУ, саопштио је Телеграм канал „Пул првог“.
„Током разговора разговарано је о низу проблема, а пре свега о ситуацији са избеглицама на белоруско-пољској, белоруско-литванској и белоруско-летонској граници. Детаљно су размотрени путеви и изгледи за решавање миграционог проблема како би се спречила ескалација ситуације на граници“, наводи се у саопштењу.
Лидери су такође детаљно разматрали хуманитарну подршку избеглицама кроз пружање хуманитарне помоћи.
Како преноси канал, разговор председника Лукашенка и Меркелове трајао је око 50 минута, а стране су се „договориле о даљим контактима како би се решила ситуација”.
Мигрантска криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се од почетка године упутили мигранти, заоштрила се 8. новембра. Неколико хиљада миграната дошло је до белоруско-пољске границе и не напушта пограничну зону. Неки од њих покушали су да уђу у Пољску разбијајући ограду од бодљикаве жице. Земље Европске уније оптужују Минск за намерну ескалацију кризе и позивају на увођење санкција. Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да су за ову ситуацију криве саме западне земље, због чијих дејстава људи беже од рата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала