- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мирис пете генерације: Произведен парфем са мирисом ловца „Шахмат“/видео/

CC0 / пиксабеј / Спреј
Спреј - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
У Русији је произведен парфем са мирисом перспективног једномоторног ловца пете генерације „Шахмат“, саопштила је прес служба „Ростеха“. Парфем се може видети на међународном авио-салону „Дубаи ершоу 2021“ на коме је и авион премијерно представљен међународној јавности.
Приликом производње парфема коришћени су мириси стакла, метала, коже из кабине авиона у комбинацији са лаганим нотама смреке, пачули и маховине храста. Поклопац бочице парфема је у облику црног коња у шаху. Парфем је произведен у формату од 50 милилитара.
„Парфем ‘Шахмат’ наглашава да је то поуздан и модеран авион, као и да је спреман да ради у свим условима: под врелим пустињским сунцем, у субтропским и планинским пределима, као и у крајњим северним и тропским условима, што одражава велики извозни потенцијал и конструктивну прилагодљивост авиона“, саопштила је прес служба.
Раније је министар трговине Русије Денис Мантуров за телевизију „Звезда“ рекао да „Шахмат“ по многим карактеристикама превазилази своје конкуренте.
Премијера лаког тактичког авиона „Шахмат“ (Су-57) одржана је 20. јула 2021. године на авиосалону МАКС. План је да авион почне са летовима 2023. године. Према речима директора „Уједињене ваздухопловне корпорације“ Јурија Слусара, серијска производња ловца ће почети 2026. године.
Руски вишенаменски ловац Су-75 Шахмат - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
Први пут у иностранству: Спектакуларна презентација руског ловца пете генерације у Дубаију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала