Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Поповић и Мантуров о даљем јачању односа Србије и Русије

© Фото : МинистарствоМинистар за иновције и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим
Министар за иновције и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Министар за иновције и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровим са којим је разговарао о даљем јачању односа две земље на стратешким основама.
Поповић је истакао да је предстојећа посета председника Србије Александра Вучића Москви, планирана за 25. новембар, прилика да две земље потврде најбоље политичке и економске односе који су достигли највиши ниво у историји.
Такође, Поповић каже и да се очекује да током сусрета Вучића и Путина буду потписани бројни билатерални споразуми, а свакако најважнији од њих је онај за снабдевање Србије природним гасом из Русије.
"Осим тога, припремају се и други споразуми који ће економску сарадњу две земље подићи на још виши ниво, али и отворити нове перспективе развоја односа Србије и Русије у области истраживања, иновација, медицине", рекао је Поповић.
Истакао је да је Русија братска држава и поуздан партнер Србије, који нашу земљу није оставио на цедилу у најтежем моменту њене борбе против корона вируса, саопштено је из кабинета министра Поповића, који је уједно и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом.
Поповић је навео и да захваљујући председницима две земље, Србија данас производи на својој територији руску вакцину Спутњик В и једна је од најбоље снабдевених земаља руском вакцином на свету.
Поповић и Мантуров потврдили су да је српска страна покренула процедуру за регистрацију вакцине Спутњик Лајт у Србији, чиме ће Србија постати прва земља у Европи која примењује те високо ефикасне "бустер" вакцине.
Саговорници су разговарали и о другим пројектима од значаја за две државе, а пре свега у области саобраћаја, инфраструктуре и енергетике, а за које се очекује да буду потврђени на највишем нивоу током сусрета двојице председника у Москви.
Поповић и Мантуров састали су се у оквиру сајма авијације "Дубаи Ер Шоу", који се ове недеље одржава у Дубаију, а на којем се представљају готово сви водећи произвођачи војне и цивилне авиоиндустрије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала