- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин скренуо пажњу Макрону: Пољски граничари се брутално опходе према мигрантима

© AP Photo / Alexei DruzhininПредседници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон на сахрани бившег француског председника Жака Ширака у Паризу
Председници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон на сахрани бившег француског председника Жака Ширака у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон разговарали су телефоном о, између осталог, актуелној ситуацији на белоруско-пољској граници. Путин је скренуо пажњу Макрону на сурово понашање пољских граничара према мигрантима.
„Председници су се током разговора дотакли ситуације на граници Белорусије и земаља ЕУ. Руски лидер је, између осталог, скренуо пажњу на бруталан третман пољских граничара према мигрантима“, наводи се у саопштењу.
Према наводима прес-службе, Путин је у разговору са Макроном истакао целисходност директног дијалога између руководства ЕУ и Белорусије о мигрантској кризи.

Путин и Макрон незадовољни ситуацијом у Донбасу

Руски лидер је такође скренуо пажњу француском колеги да вежбе Америке и њених савезника на Црном мору представљају провокацију.
„Обе стране су изразиле незадовољство одсуством напретка у решавању унутарукрајинског сукоба. Примећено је да се ситуација око Донбаса чак и погоршава. У том контексту, Путин је скренуо пажњу на провокативну природу великих вежби које изводе САД и њени савезници на Црном мору, што повећава тензије у односима Русије и НАТО-а“, преноси прес-служба Кремља.
С тим у вези, шеф руске државе је истакао да Кијев наставља са деструктивном политиком усмереном на нарушавање Минских споразума.
„О таквој политици сведочи и чињеница да су Оружане снаге Украјине недавно употребиле ударне беспилотне летелице у зони сукоба“, истиче Кремљ.
Пољска полиција на граници са Белорусијом - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СВЕТ
Белоруски граничари: Пољска полиција претукла четири мигранта /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала