- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД спремају санкције Белорусији

© AFP 2023 / MARK WILSONТабла испред зграде Стејт департмента у Вашингтону
Табла испред зграде Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Америчка администрација припрема нови пакет санкција против Белорусије у вези са ситуацијом са мигрантима на белоруско-пољској граници, изјавио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
„Такође у координацији са Европском унијом, нашим партнерима и савезницима, припремамо санкције које ће режим (председника) Александра Лукашенка позвати на одговорност за његове континуиране нападе на демократију, људска права и међународне норме“, рекао је Прајс на редовном брифингу.
Он је нагласио да ће Сједињене Америчке Државе наставити да блиско сарађују са својим европским савезницима на даљим корацима према Минску.
Раније је саопштено да су министри спољних послова ЕУ донели одлуку о петом пакету санкција Белорусији и не сумњају у потребу за шестим.
Мигрантска криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се од почетка године упутили мигранти, заоштрила се 8. новембра. Неколико хиљада миграната дошло је до белоруско-пољске границе и не напушта пограничну зону. Неки од њих покушали су да уђу у Пољску разбијајући ограду од бодљикаве жице. Земље Европске уније оптужују Минск за намерну ескалацију кризе и позивају на увођење санкција. Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да су за ову ситуацију криве саме западне земље, због чијих дејстава људи беже од рата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала