Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија наставља са још значајнијом подршком општинама у РС

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић и Милорад Додик
Александар Вучић и Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком са којим је разменио ставове о свим актуелним питањима у региону и свим заједничким пројектима у којима учествују Србија и Република Српска.
Вучић је обећао да ће Србија да настави са још значајнијом подршком општинама Невесиње, Костајница, Дубица и Дрвар, али и даљим улагањима у просветну и здравствену инфраструктуру у свим деловима Српске.
Он је потврдио опредељење Србије да са великим финансијским средствима учествује у изградњи ауто-пута Сремска Рача-Бијељина.
Додик је рекао да је то пројекат од стратешког значаја за Републику Српску и не само за њен источни део и захвалио Србији на великој помоћи и подршци.
Вучић је нагласио да ће Србија увек подржавати Дејтонски мировни споразум и његов Устав, као и њихову пуну примену, док је Додик истакао да су Републици Српској годинама отимане надлежности које јој по Дејтонском споразуму припадају и да ће се Република Српска, мирним путем, залагати за враћање права и правде предвиђене Уставом Босне и Херцеговине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала