- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дописници РТ са пољско-белоруске границе ступили у контакт с редакцијом, кажњени новчано

© Sputnik / Илья ПиталевКанцеларија РТ
Канцеларија РТ - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Телевизијска екипа „РТ Франс“, која је раније данас приведена на пољско-белоруској граници због наводно незаконитог присуства у зони за ванредне ситуације, ступила је у контакт са нама, изјавила је главна уредница телевизије Ксенија Фјодорова.

„Након вишечасовног саслушања наши новинари су нас напокон контактирали. Осуђени су на новчану казну и још увек им нису враћени пасоши. Чекамо коментаре чим стиглу у хотел“, написала је Фјодорва на Телеграм каналу.

Она је раније изразила наду да њихово привођење није повезано са чињеницом да раде за „РТ“, додајући да су на границу стигли са идентификационим ознакама. Такође је истакла да новинари нису могли да знају за зону за ванредне ситуације дугу три километра на граници.
Главна уредница телевизије саопштила је претходно да је телевизијска екипа „РТ-а“ приведена приликом снимања репортаже на пољско-белоруској граници. Према њеним речима, последња порука коју су добили од дописника била је: „Лисице“ и од тада не јављају.
Мигрантска криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се од почетка године упутили мигранти, заоштрила се 8. новембра. Неколико хиљада миграната дошло је до белоруско-пољске границе и не напушта пограничну зону. Неки од њих покушали су да уђу у Пољску разбијајући ограду од бодљикаве жице. Земље Европске уније оптужују Минск за намерну ескалацију кризе и позивају на увођење санкција. Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да су за ову ситуацију криве саме западне земље, због чијих дејстава људи беже од рата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала