- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић изненадио првим списком репрезентативаца

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић одредио је списак од 24 играча за новембарски „прозор“ квалификација за Светско првенство и утакмице против Летоније и Белгије.
На списку су: Василије Мицић ( Анадолу Ефес), Филип Петрушев (Анадолу Ефес), Огњен Јарамаз (Бајерн), Јован Новак (Фуенлабрада), Душан Ристић (Фуенлабрада), Милош Теодосић (Виртус), Никола Ребић (Мителдојчер), Немања Недовић (Панатинаикос), Вања Маринковић (Басконија), Драган Апић (Зелена гора), Далибор Илић (Игокеа), Алекса Раданов (Игокеа), Балша Копривица (Партизан), Алекса Аврамовић (Партизан), Урош Трифуновић (Партизан), Немања Дангубић (Партизан), Раде Загорац (Партизан), Ален Смаилагић (Партизан), Алекса Ускоковић (Црвена звезда), Огњен Добрић (Црвена звезда), Дејан Давидовац (Црвена звезда), Никола Јовић (Мега), Никола Ђуришић (Мега), Марко Јагодић Куриџа (Будућност).
Занимљиво на списку нема Николе Калинића, што је изненађење с обзиром да је у сјајној форми и да је летос играо у квалификацијама за Олимпијске игре.
Кошаркаши из Евролиге свакако не би требало да буду на располагању Пешићу, због згуснугот распореда и „рата“ Евролиге и ФИБА, те Калинић вероватно не би играо, али опет је изненађење што није на списку.
Такође, изненађење је што нема Владимира Лучића, кошаркаша Бајерна, који игра јако квалитетно за минхенски клуб.
Србија ће 25. новембра у београдској дворани „Александар Николић“ дочекати Летонију, а три дана касније у Монсу играти против Белгије.
Јокић се играо са Нуркићем, Богдановић неприметан у победи Атланте
Звезда „угушила“ Партизан!
Највећи – како је Коби Брајант од шест направио 500 милиона /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала