Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасада Русије потврдила привођење руских држављана на Косову и Метохији

© Фото : Спутњику уступио Филип ФићовићЗастава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Амбасада Русије у Србији потврдила је да је јуче на Косову и Метохији приведено четворо држављана Русије и истиче да предузима све како би се та ситуација решила што пре.
Коментар Амбасаде преносимо у целости:
"Дана 15. новембра ове године у северном делу Аутономне покрајине Косова и Метохије мешовита патрола Кфора и локалне полиције зауставила је возило са српским регистарским таблицама у којем су се налазила четири држављанина Русије. Пошто нису имали пасоше, били су одведени у полицијску станицу јужног дела Косовске Митровице, где је локално тужилаштво донело одлуку о привођењу на 48 сати да би се установио идентитет и околности боравка у покрајини.
У Косовску Митровицу се одмах упутио сарадник Канцеларије Амбасаде Русије у Србији у Приштини, којем је обезбеђен приступ нашим сународницима. Сходно њиховим речима, ушли су на Косово изнајмљеним возилом на путу до Новог Пазара, где су ишли да обиђу туристичке атракције, и то случајно, у складу са упутствима навигационог уређаја. Административна линија између покрајине Косово и Метохија и централне Србије на месту преласка на локалном путу није била под ничијом контролом.
Руским држављанима је обезбеђена храна, услуге адвоката, за случај ако то буде потребно – медицинска помоћ. Дана 16. новембра ове године у суду у Лепосавићу против њих је покренут поступак по убрзаној процедури. Одлука се очекује у најкраћем року.
Преко Канцеларије Амбасаде Русије у Србији у Приштини настављамо да предузимамо свестране напоре да би се ситуација решила што пре. "
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала