- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белоруска војска има спреман план реаговања на било какав развој ситуације на граници

© Sputnik / Виктор ТолочкоБелоруски војници на граници са Пољском
Белоруски војници на граници са Пољском - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Министар одбране Белорусије Виктор Хрењин изјавио је да је Пољска распоредила 23.000 војника у близини границе са Белорусијом, истакавши да белоруска војска има план реаговања на било какав развој догађаја на граници.
„У пограничном подручју Пољска је распоредила групу од 23.000 војника. За њих је на граници опремљено 13 кампова. У том светлу белоруска страна је на граници појачала присуство обавештајних снага, а појачана је заштита граница и у ваздушном простору“, рекао је министар, преноси „Белта“.
Како је додао, Минск планира да пружи адекватан одговор на неодговарајуће акције Пољске на граници две земље.
„Нажалост, не видимо логику. Планирамо адекватан одговор на њихове неодговарајуће поступке како не би стварали тензије у региону и конфликтну ситуацију“, рекао је министар.
Истовремено је истакао да је „тешко проценити какве одлуке они доносе“.
„Иако претпостављамо да наши суседи, вероватно, покушавају да искористе политичке и економске бонусе, а можда и да целу ЕУ увуку у тај проблем који је избио на нашој државној граници“, прецизирао је Хрењин.
Раније је белоруско Министарство одбране саопштило да се одлука Пољске да концентрише 15.000 војника, тенкова, средстава ПВО и другог тешког наоружања код границе са Белорусијом не може сматрати адекватном реакцијом на мигрантску кризу. Како је прецизирано, то више подсећа на формирање ударних група. Белоруска војска истиче да су поступци пољских војника у супротности са свим међународним и билатералним споразумима.
Војници Пољске и САД током војне вежбе НАТО-а  у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
РУСИЈА
Лукашенко: На границама са Белорусијом распоређено 20.000 страних војника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала