- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Фајзер“ ће у Русији тестирати нови лек против ковида 19

© KENA BETANCURФајзер
Фајзер - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Министарство здравља Русије издало је дозволу америчкој фармацеутској компанији „Фајзер“ да спроведе у Русији клиничка испитивања антивирусног лека против ковида 19, наводи се у државном регистру лекова, преносе „Ведомости“.

„Инхибитор протеазе плус ритонавир – то је лек Паксловид (Paxlovid) који је направила америчка компанија како за превенцију вируса корона, тако и за директно лечење пацијената са високим или средњим ризиком од тешког тога болести. 'Фајзер' спроводи тестирање лека на глобалном нивоу“, пише лист „Ведомости“.

У испитивању лека ће учествовати пунолетни Руси који су у кућним условима били у контакту са зараженима ковидом 19. Тестирање ће се обавити у 16 клиника у осам руских региона и у њима ће бити ангажовано 90 људи. У испитивању лека ће укупно ће учествовати 7.000 људи из различитих земаља света, саопштио је представник компаније „Фајзер“ за лист „Ведомости“.
Раније је компанија објавила да је нови антивирусни препарат за лечење ковида 19 након друге фазе клиничких испитивања показао да смањује ризик од хоспитализације или смртног исхода 89 одсто. Такође је прецизирано да би лек могао да се користи приликом појаве првих симптома вируса корона или након контакта са оболелим без потребе за хоспитализацијом.
Лек за вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
СРБИЈА
Лончар: Србија прва у свету добија нови лек против короне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала