Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

И "мрављи шверц" наноси штету држави Србији

© Фото : Спутњику уступила Управа царина Републике СрбијеОбућа заплењена на граничном прелазу Градина
Обућа заплењена на граничном прелазу Градина - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Управа царина упозорила је данас на такозвани мрављи шверц, који у континуитету наноси штету државном буџету.
"Цариници се суочавају са најразличитијим покушајима кријумчарења, како на граници тако и у унутрашњости земље, приликом дубинских контрола, а такви случајеви колоквијално се називају "мрављим шверцом". Та појава није безазлена, јер у континуитету наноси штету државном буџету", навела је Управа царина.
Предмет таквих заплена најчешће су акцизна роба, техника, гардероба и обућа, па су тако цариници 15. новембра на Градини у камиону новопазарских таблица, поред пријављене текстилне робе из Турске, пронашли и осам великих џакова мушке и женске гардеробе.
Возач је рекао да је самоиницијативно, међу пријављену робу сместио и "нешто своје робе" - 700 јакни, мантила, тренерки, дуксерица, џемпера и панталона "Томи Хилфигер", "Хуго Бос", "Пол и Шарк", "Монклер", "Прада", "Д и Г".
У дубинској контроли, код места Белоњин, на путу Прокупље-Куршумлија, заустављен је препун "рено еспејс". Царинарници на терминалу Ниш, у возу су нашли 150 пари патика и ципела, за коју супружници из Прокупља нису могли да покажу никакву документацију, јер је нису ни имали.
На прелазу Вршка Чука, цариници су у "опел инсигнији", за чијим је воланом био словачки држављанин (30), пронашли и запленили 24 мобилних "ајфон 6С".
Наводне пошиљке које наши земљаци из иностранства шаљу рођацима и пријатељима у земљи такође често садрже робу за продају.
Прегледом комбија немачких таблица, на Келебији, којим су се двојица држављана Србије враћала из Немачке откривено је да крију акумулаторе за аутомобиле, као и разне уређаје за негу кућних љубимаца, столове за шишање животиња, прибор за стерилизацију, ветрогенераторе, па чак и два половна ендоскопа, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала