- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Коњевић: Опозиција ће поднијети захтјев за изгласавање неповјерења влади

© Фото : Јутјуб/Rasko KonjevicРашко Коњевић
Рашко Коњевић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Опозиција ће поднијети захтјев за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе, поручио је на Твитеру посланик Социјалдемократске партије Рашко Коњевић.
“ Разлога је много. Доста је било. Влада ће вјерујем “пасти” у Скупштини сходно процедури која је предвиђена у Уставу Црне Горе.” навео је он.
Демократски фронт је, подјсетимо, покренуо иницијативу за избор нове владе око чега би требало да наредне седмице коначно почну преговори међу представницима скупштинске већине. Претходно се од септембра спекулисало о реконструкцији постојеће Владе Црне Горе. Били су организовани и преговори у кабинету премијера Здравка Кривокапића, било је идеја да реконструисана влада има 18 министарстарстава и три потпредсједника.
Представници УРЕ су се држали аргумента да влада и даље треба да остане експертска, док су из ДФа поручивали да она није експерстка када је њен потпредсјендик Дритан Абазовић.
Премијер Кривокапић је више пута поручио да ко год сакупи 41 посланика може срушити постојећу владу, која има нескривену подршку западних дипломата.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала