- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Оштра порука некадашњег водећег тајкуна Хрватске премијеру: Крај криминалне власти

© SputnikИвица Тодорић
Ивица Тодорић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Након што је из Државног тужилаштва у Загребу саопштено да је повучена оптужница против 15 оптужених у случају Агрокор, огласио се првооптужени, бивши власник те компаније Ивица Тодорић и поручио, како је навео, „корумпираној власти и премијеру“ Андреју Пленковићу да је дошао крај.
„Опљачкали сте милијарде, у криминал умочили стотине људи, али сада је дошао крај“, навео је, између осталог, Тодорић, уверен да је до повлачења оптужнице дошло да би се прикрила, како наводи, благо речено бламажа Жупанијског државнога тужилаштва у предмету Агрокор који је формиран пре више од четири године.
Повлачење оптужнице у предмету Агрокор уследило је непосредно након јутрошњег хапшења бивше заменице жупанијског државног тужилаштва која је била задужена и за оптужницу у случају „Велики Агрокор“.
„Као што сам у бројним јавним иступима од 2017. године и тврдио, ова оптужница против мене, моје породице и сарадника која је данас повучена нема никакве везе с реалношћу и стварним стањем и обично је смеће, а како се доказима којима смо у поседу и потврдило —направљена је противзаконито, на криминалу“, поручио је Тодорић, пренео је хрватски „Вечерњи лист“.
Повлачењем ове оптужнице која је брањена на оптужном већу — ЖДО, у ствари Државно тужилаштво Хрватске (ДОРХА) данашњим хапшењем прави манипулацију којом покушавају да избегну разоткривање противзаконитих криминалних радњи привремене управе Агрокора, групе БОРГ, КПМГ Кроација д.о.о. и неких особа из ЖДО и ДОРХА, казао је Тодорић.
Тодорић сматра и да је ова манипулација помно промишљана седмицама, али верује да хрватски медији и јавност на њу неће насести.
„Овим путем јасно поручујем корумпираној власти која је издала националне интересе Републике Хрватске и отела приватно власништво — Пленковићу, неће ти проћи, опљачкали сте милијарде, у криминал умочили стотине људи, али сада је дошао крај", навео је Тодорић.
Жупанијско тужилаштво у Загребу повукло је оптужницу против Тодорића, његових синова и 10 директора пропалог концерна.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала