- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Оно о чему ми је Осим причао се неће десити с Пиксијем... А моји Босанци – довели Бугарина“ /видео/

© SputnikРаде Богдановић
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Раде Богдановић, некадашњи репрезентативац Југославије, за Спутњик је рекао да се у српском фудбалу неће дешавати ствари из прошлости, сада када је селектор Драган Стојковић Пикси, а посебан утисак је на њега оставио резултат Босне и Херцеговине у квалификацијама за Светско првенство, једнако као и суђење Данијела Орсата у Лисабону против Србије.
Србија је успела оно што није 37 година, савладала је Португалију као гост резултатом 2:1 и остварила обећање Стојковића да ће обезбедити пласман на Мундијал 2022. године у Катару.
„Видео је Пикси шта је проблем у тиму, направио је резове и то уз осмех, радио је то корак по корак. Дошао је у право време, у моменту када је Фудбалски савез Србије био у дезоријентисаном стању, на самом дну у организационом смислу, после неуспеха, притисака јавности... Реално, Пикси је веома храбро донео одлуку, искрено, ја то не бих“, рекао је Богдановић.
Као основну ствар у Пиксијевој идеологији Богдановић је издвојио приступ самој игри.
„Он не прави игру према противнику него према играчима које има. Свима је ставио до знања да неће да се брани и то се одмах видело. Знао је где се враћа“.
Велике проблеме Србији у Португалији правио је судија Данијеле Орсато, најпре недосуђеним прекршајем над Немањом Гудељом уочи гола домаћег тима, а потом и скандалозним одлукама о корнерима.
Детаљ са утакмице Португалија – Немачка – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
СПОРТ
Италијан оштетио Србију, Пиксија „частио“ жутим /видео/
„Орсато... Не могу да га назовем Италијаном, морам да кажем „жабарчина“. Можда је некултурно, али немам снаге како другачије да га назовем. Стоји човек на пет метара од Гудеља и не види да га ривал удара... Вратиш се у утакмицу и он четири корнера, чиста четири корнера неће да свира, а њима је доделио два, три... Перфидно је судио, гади ми се то лицемерје“.
Богдановића посебно радује однос Србије према игри после примљеног гола.
„Нисмо губили главу, нису ни Португалци рекли – е, сад ми идемо у одбрану јер нам је фино... Добро сам запамтио, Србија је и у 75. минуту била у пресингу, у шеснаестерцу ривала, а Србија никада то није радила“.
Оно што се годинама радило у Србији је „штеловање“ екипе, али Богдановић тврди да то код Пиксија неће бити случај.
„Вратио бих се у 1990. годину, Ивица Осим је имао својих 15 играча које позива и осталих седам, осам, девет је давао Савезу да допише по републикама. То знам јер ми је он то рекао, ево мојих 15, додајте ви ваших и да се не свађамо. Сада се то неће десити. Сећам се конференције за штампу када је новинар питао Пиксија зашто нема играча из Суперлиге Србије, као да осете атмосферу. Пикси је мртав хладан упитао шта ће им атмосфера и да је боље да играју у својим тимовима него да леже ту у репрезентацији и осећају атмосферу. Шта то значи? То значи да више нема на фору да будеш репрезентативац, да направиш шест, седам наступа и да те продају. То време је прошло, играче можете продавати и директно из клубова. Убеђен сам милион посто да код Пиксија неће бити проблема каквих је било раније. То сигурно мислим, ем је он довољно храбар, ем има име, презиме, став. Нико ни луд не би ушао у сукоб са њим када Србија стоји иза њега“.
Богдановић је помно пратио у дешавања у Сплиту, где су Хрватска и Русија играле још једно финале за пролаз на Светско првенство.
„Добили су то Хрвати 1:0, али ја никада нисам видео да човек постигне аутогол са обе ноге. Ја то не могу да схватим. Терен није био за игру, као гостујућа екипа не можеш да се определиш за пресинг кад нема услова. А тај гол који су примили Руси... Не дао Бог... Имају Руси добре играче, селектора Валерија Карпина памтим као јако доброг фудбалера, са Александром Мостовојем је играо у Селти, феноменалан је спортски човек и био је велики фудбалер. Није битно то што је изгубио прву утакмицу, битно је да победи две у марту у баражу“.
Фудбалска репрезентација Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
СПОРТ
Шок у потопљеном Сплиту – Русија победила себе и послала Хрватску у Катар!
Бараж неће видети Босна и Херцеговина, што је рођеног Сарајлију јако погодило.
„Моји Босанци довели Бугарина за тренера... А људи, има ли више... То је јачи виц него било каква прича о Муји и Суљи, кунем се... Чуј, Бугарин... Какве он везе има, поред толико свих... Невероватно, заиста... И у тој одлучујућој утакмици са Финском БиХ није имала Едина Џека, класу од играча. Недостајало им је оно што су имали Македонци, Македонци су газили и стигли у бараж, Босанци су се потпуно изгубили, тамо мора да буде селектор неко из најужег дела Србије, Хрватске, Босне, али мора да се игра и онако како играју Македонци, срчано, док су, на пример, Хрвати, покварили утисак, патили су се јер су били арогантни у претходним дуелима“, истакао је Богдановић.
Фудбалска репрезентација Србије – славље после победе против Португалије - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
Катар 2022
Пуцањ из свих оружја: Србија и Катар(за)!
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2021
СПОРТ
Митре, вратило се!
Српски нападач Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СПОРТ
Херој Србије открива Спутњику: Тешких годину дана, али се све вратило!
Александар Филимонов, некадашњи голман и репрезентативац Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СПОРТ
Руски трагичар је поново преживео исти кошмар /видео/
Навијачи БиХ - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2021
Хаос у БиХ – Срби и Хрвати за Бугарина, Бошњаци би свог човека уместо Бајевића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала