- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија први пут лансирала авионске ракете са беспилотног хеликоптера

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуски војници
Руски војници - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
У Русији су одржана прва тестирања беспилотног ударног хеликоптера „Термит“ са кога су лансиране кориговане авионске ракете домета до шест километара, саопштио је Спутњику генерални директор компаније „Кронштат“ Сергеј Богатиков.
На изложби наоружања „Армија 2021“ научно-производно предузеће „Стрела“ (део 'Кронштата') представило је хеликоптер беспилотног типа пројекта „Термит“. Дрон је демонстриран са ракетама С-8Л концерна „Калашњиков“.

„Ракете С-8Л које је предложио 'Калашњиков' заиста ће бити укључене у наоружање тог хеликоптера. Прва тестирања уз примену поменуте муниције већ су одржана у оквиру иницијативног рада“, прецизирао је Богатиков.

Ово је први пут да су у Русији употребљени беспилотни хеликоптери са ракетним наоружањем.
На форуму „Армија 2021“ Министарство одбране Русије потписало је са предузећем „Стрел“ уговор о испоруци хеликоптера беспилотног типа „Термит“. Тада је из Министарства одбране саопштено да би борбена авијација требало да се испоручи Оружаним снагама Русије у блиској будућности.
Према објављеним информацијама, „Термит“ је опремљен оптичко-радарском станицом и може да носи три авионске кориговане ракете С-8Л калибра 80 милиметара.
С-8Л у стању је да уништи како појединачне, тако и групне покретне и непокретне мете. Домет ракете је до шест километара.
Нови руски борбени дрон „Термит” - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
Стиже свуда: Све предности новог руског борбеног дрона „Термит”
Беспилотный летательный аппарат (БПЛА) Орион-Э на выставке «Армия России – завтра» в рамках IV Международного военно-технического форума «Армия-2018» в Кубинке - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РУСИЈА
Руске беспилотне летелице на изложби у Дубаију: Будућност су дронови с вештачком интелигенцијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала