- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски експерт: Пољској треба ескалација на граници с Белорусијом, сетите се Украјине

© Sputnik / Станислав ЛобатыйМигранти на белоруско-пољској граници
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Нехумано понашање Пољске према избеглицама на белоруској граници против којих су употребљени водени топови не треба да чуди, Пољској и онима који стоје иза ње потребна је ескалација, каже руски експерт Александар Сосновски, подсећајући на украјински Мајдан фебруара 2014. године.
Не би било изненађење, каже Сосновски, ни да након водених топова и сузавца пољски војници употребе гумене метке или чак и бојеву муницију.
Упитан да прокоментарише за Спутњик последње акције пољске војске која је против миграната на граници са Белорусијом употребила водене топове, сузавац и димне бомбе, Сосновски примећује да то не изазива чуђење, јер се Варшава, како тврди, кроз историју тако понашала према избеглицама.

„Иста ситуација је била пре тачно 83 године када су истеривали јеврејске избеглице и када нису хтели да их приме назад. Својим поступцима данас једноставно показују да ни за што не маре – ни за људска права, ни за избеглице, ни за Европску унију. Они теже само својим циљевима. Не би ме изненадило да након сузавца и водених топова употребе гумене метке или чак бојеву муницију“, упозорава Сосновски, главни уредник листа „Ворлд економи“.

Како истиче, не очекује да ће се ситуација смирити након што Немачка прими одређен број избеглица, што ће се, сматра, највероватније десити.
„Пољској и онима који стоје иза ње треба таква ескалација, стога ће тежити ка томе да се зачују хици и да буде жртава. Сетимо се Мајдана – неко ће запуцати иза леђа, један или двојица снајпериста, а након тога ће кренути велики, велики неред. Тако да, нажалост, чекамо хице иза леђа“, поручује Сосновски.
Мигранти на граници Белорусије и Пољске - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СВЕТ
Белоруско-пољска граница: Димне бомбе, сузавац и водени топови - мигранти праве „оружје“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала