- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Ситуација је екстремно забрињавајућа“: Немачка за санкције против Додика

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад  Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Немачки министар спољних послова Хајко Мас изјавио је да су санкције могућност да се зауставе негативни политички токови у Босни и Херцеговини.
Мас сматра да је ситуација на Западном Балкану најгора од завршетка ратова из деведесетих година и додао да "постоје они који желе да доведу у питање БиХ", пренео је портал Кликс
Како је казао Мас, потребан је жустрији приступ, као и да се разговара о томе да ли су санкције начин да се заустави тренутни развој ситуације у БиХ.
"Развој догађаја је екстремно забрињавајућ", казао је.
Санкције би, рекао је, биле усмерене против оних који доводе у питање државне структуре, и покушавају да људе подстакну на мржњу или желе да да прекину везе с ЕУ.
"Додик нарушава архитектуру Дејтонског споразума. Ми у Европској унији не можемо према томе бити индиферентни", додао је.
Мас истиче да Додик, који је најавио поступно повлачење из државних институција укључујући повлачење из војске, нарушава архитектуру Дејтонског мировног споразума.
Да ли се у БиХ спрема крај Додика или крај НАТО будућности Босне, какве су заиста перспективе измена Изборног закона у БиХ, али и каква је у свему томе улога Кристијана Шмита, Европе и САД, у емисији „Пророк“ анализира проф. др Душан Пророковић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала