- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу успео да „смири страсти“: Баку и Јереван обуставили борбе након преговора са руским министром

© Sputnik / Alexey Kudenko  / Уђи у базу фотографијаАзербејџански војници на територији Агдамског рејона
Азербејџански војници на територији Агдамског рејона  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Јерменија и Азербејџан су уз посредство Русије постигле договор о прекиду ватре на граници, саопштило је руско Министарство одбране.
Након преговора са руским министром одбране Сергејем Шојгуом, прекинути су сукоби у области планине Килисали на граници двеју земаља.
Министарство наводи да су након разговора две стране предузеле мере за стабилизацију ситуације.
„Сукоби у подручју планине Килисали су сада прекинути, ситуација се нормализовала и налази се под контролом“, наводи се у саопштењу Министарства.
Раније је Шојгу у телефонском разговору позвао своје колеге из Јерменије и Азербејџана, Степана Папикјана и Закира Хасанова, да обуставе активности које изазивају заоштравање на граници.
Јерменско Министарство спољних послова саопштило је у уторак да су азербејџанске оружане снаге покренуле напад у источном правцу јерменске границе и извршиле инвазију на земљу, што је довело до људских жртава. Према подацима Министарства одбране Јерменије, заробљено је 12 јерменских војника, уништено је или онеспособљено око десет оклопних возила Оружаних снага Азербејџана. Са јерменске стране има погинулих и рањених, о чему се прецизирају подаци. Такође је познато да је јерменска страна изгубила два борбена положаја.
Са своје стране, Министарство одбране Азербејџана саопштило је у уторак да је ситуација на граници са Јерменијом и даље напета и да се војне операције настављају. Како је саопштено у Бакуу, као одговор на дејства јерменске стране уништено је противтенковско оружје и минобацачи Оружаних снага Јерменије.
Јерменски војник пуца из артиљеријског оруђа током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СВЕТ
Ескалација на граници Јерменије и Азербејџана: Интензитет борби се не смањује, контактиран Шојгу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала