Солистички концерт пијанисте Пабла Росија у Руском дому

© Руски домБразилски пијаниста Пабло Роси
Бразилски пијаниста Пабло Роси - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
Пратите нас
Бразилски пијаниста Пабло Роси наступиће 25. новембра у Великој сали Руског дома у Београду. На програму концерта биће дела Франца Шуберта, Сергеја Рахмањинова, Петра Чајковског, Х. Вила Лобоса и Сергеја Прокофјева, најављено је из Руског дома.
Млада звезда бразилске музичке сцене, пијаниста Пабло Роси рођен је 1989. године. Са шест година почео је да похађа часове клавира, а годину дана касније дебитује на такмичењу младих пијаниста у месту Лагеш (Санта Катарина, Бразил), где осваја прву награду.
Са првим солистичким концертом настипио је с десет година. Дипломирао је и магистрирао на Московском државном конзерваторијуму ,,Петар Чајковски“ у класи професора Елиса Вирсаладзе. Другу мастер диплому стекао је 2021. године на конзерваторијуму Mannes School of Music у Њујорку.
Роси гради успешну међународну музичку каријеру. Наступао је на позорницама престижних концертних дворана у Европи. Као члан угледне енглеске фондације "The Keyboard Charitable Trust" у последњих пет година одржао је више од осамдесет реситала у Европи, Сједињеним Државама, Африци и Латинској Америци.
Током прошлогодишње сезоне одржао је солистички концерт у Њујорку, у чувеном Карнеги Холу, као и у другим престижним концертним дворанама широм света.
Међу диригентима са којима је остварио музичку сарадњу су Антон Нанут, Џејмс Џад, Јоав Талми, Роберто Минчук, Исак Карабчевски, Јерухам Шаровски, Николај Дјадјура.
Његова дискографска остварења добила су извандерне критике, а обухватају снимке од соло клавира до камерне музике. Албум "Villa-Lobos: Complete Violin and Piano Sonatas" у издању издавачке куће "Naxos" проглашен је за најбољи снимак камерне музике од стране прослављеног Би-Би-Си Мјузик магазина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала