- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Цијене станова у Црној Гори порасле за 36,3 одсто у односу на прошлу годину

CC0 / Pixabay/Martina Kouřílková / Будва
Будва - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Подгорици у трећем кварталу ове године износила је 1.182 еура.
Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори, у трећем кварталу ове године, износила је 1.194 еура и мања је за 3,2 одсто у односу на други квартал текуће године, док је за 36,3 одсто већа у односу на трећи квартал 2020.
То показују прелиминарни подаци на сајту Монстата.
Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Подгорици у трећем кварталу ове године износила је 1.182, у приморском региону 1.385, у средишњем региону 628, док је у сјеверном региону та цијена новоградњи износила 1.250 еура.
"Директан утицај на просјечну цијену квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори у ИИИ кварталу 2021. има учешће просјечне цијене кватратног метра станова који припадају категорији солидарне стамбене изградње, које је у посматраном кварталу било значајно мање у односу на исти период претходне године", појаснили су из Монстата.
Просјечна цијена квадратног метра стана у новоградњи у Црној Гори у категорији "привредна друштва" у трећем кварталу ове године износила је 1.203 еура, док је у категорији "солидарна стамбена изградња" износила 550 еура.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала