- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Кијев би могао да изазове инциденте у Донбасу, рачунајући на помоћ Запада

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска у Донбасу
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров сматра да председник Украјине Владимир Зеленски није против изазивања инцидената у Донбасу како би добио помоћ Запада.
„Видимо јасну тежњу кијевског режима да скрене пажњу са своје политике усмерене на уништавање Минског пакета мера подстицањем застрашивања, укључујући руску претњу. Апелују на Берлин, Париз да их заштите, апелују на НАТО да пошаље трупе за одбрану слободне демократске Украјине, са Британцима се договарају о формирању некаквих војних поморских база и још штошта“, рекао је Лавров.
Такође је подсетио да су министри спољних послова Немачке и Француске након недавних састанака са украјинским колегом објавили саопштење у коме су „запретили Русији страшним последицама“ ако Русија „настави да угрожава безбедност Украјине“.
„Јасно је да се ради о скретању пажње. Јасно је да Зеленски нема ништа против да се изазову некакви инциденти рачунајући на то да ће им помоћи странци, како је говорио Остап Бендер“, оценио је министар.
Питање решавања ситуације у Донбасу разматра се, између осталог, и на састанцима у контакт групе у Минску, која је од септембра 2014. године усвојила три документа који регулишу кораке за деескалацију сукоба. Међутим, и након споразума о примирју између сукобљених и даље долази до размене ватре.
Украјински тенкисти на војним вежбама америчких снага у Европи и немачке армије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
РУСИЈА
Руски амбасадор: Планови Вашингтона за испоруку оружја Кијеву погоршаће ситуацију у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала