- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Због њега је Новак заволео тенис, а легенда сада поручује: „Ђоковић – најбољи икада!“

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLНовак Ђоковић и Пит Сампрас
Новак Ђоковић и Пит Сампрас - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић седму сезону у каријери завршио је као најбољи тенисер света чиме је оборио рекорд Пита Сампраса који после таквог успеха нема дилему и поручује да је српски тенисер најбољи свих времена.
Новак Ђоковић у Паризу је обезбедио нови крај сезоне са титулом најбољег на свету. Тај седми пут посебан је због обореног рекорда Пита Сампраса, Новаковог идола, који је шест сезона у каријери окончао као најбољи играч.
Због тог подвига, али и свега што је урадио у овој сезони и претходном периоду прослављени Сампрас за „Ројтерс“ је открио да је за њега полемика око најбољег играча свих времена завршена.
„Мислим да је оно што је Новак урадио у претходних десет година, освајање највећих турнира, то што је био константан, завршавао годину седам пута на првом месту, за мене јасан знак да је он највећи свих времена“, објаснио је Сампрас.
Новакова остварења добијају још већи значај када се узме у обзир конкуренција и ривали попут Рафаела Надала и Роџера Федерера.
„Седма година за њега, сигуран сам да је то бонус на све велико што је урадио ове сезоне. Али, мислим да ће то још више ценити када постане старији. Учинио је то у време када је играо са великанима попут Роџера или Рафе и борио се против следеће генерације тенисера на прави начин – све у исто време“, истакао је Сампрас.
За Ђоковића је легендарни Американац један од тениских идола, али Сампрас сматра да га је српски ас превазишао.
„Ја сам био тај толико година, а он је био тај још више. Био је још константнији, освојио је више важних турнира чак и Гренд слемова. Могао бих да наставим да причам о његовој каријери. Мислим да нећемо видети таквог поново“ закључио је Пит Сампрас.
Одговор је имао и Новак.
„Имао сам четири године када сам видео да Сампрас побеђује и да је најбољи на свету. То је била моја прва тениска слика коју памтим. Одмах сам се заљубио у тенис. Сада имам седам пехара за најбољег на крају године и веома сам поносан на то. Никада нисам осећао супарништво са Питом, увек ме је подржавао“, истакао је Ђоковић.
О љубави српског тенисера према Сампрасу причала је и Јелена Генчић, Новакова учитељица тениса.
Новак Ђоковић се бори за своју шесту титлу на Завршном турниру, а наредни противник у другом колу Зелене групе му је Андреј Рубљов.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио Мастерс у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СПОРТ
Ђоковићев меч који се чекао – познато када игра са Русом
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СПОРТ
„Наљутите нас и платићете“ – Ђоковић и Ибрахимовић „запалили“ интернет /видео/
Грчки тенисер Стефанос Циципас – Завршни турнир Торино - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
СПОРТ
Циципас немоћан против Рубљова: „То радије не бих коментарисао“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала